01 Eyl 2020
Boyun Ağrısı
Boyun ağrısı genellikle kafatasının tabanından omuz üst kısmına kadar boynun arkasına yerleşir. Boyun ağrısı hafif ile şiddetli arasında değişebilir ve donuk, sürekli ağrılar veya keskin ve bıçaklama ağrıları olabilir. Boyun ağrısına eşlik edebilecek ek semptomlar şunlardır:
- Üst vücutta kas sertliği ve gerginliği
- Baş ağrısı
- Uyuşma veya karıncalanma
- Uzun süre aynı pozisyonda kaldığında rahatsızlık ve ağrı
- Tamamen ayağa kalkamamak veya dik oturmamak
- Kol zayıflığı
- Ağrı ve rahatsızlıktan dolayı uyku kaybıBoyun ağrısına yol açabilecek çeşitli durumlar vardır. Boyundaki dokulara veya kemik yapılarına zarar vermek, boyun ağrısının önde gelen nedenidir. Bu hasar ani bir yaralanma sonucu ortaya çıkabilir veya zamanla tekrarlanan aşırı kullanımdan kaynaklanabilir. Bazı dejeneratif hastalıklar da boyun ağrısına yol açabilir. Boyun ağrısının en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:
- Yaralanmalar: Whiplash, boyun ağrısına neden olan en yaygın yaralanmalardan biridir. Boynun yaşadığı hızlı ileri geri hareket nedeniyle “gerilme” yaralanması olarak adlandırılır. Whiplash en çok araba kazalarında veya yüksek etkili spor çarpışmalarında devam eder ve boynun arkasındaki yumuşak dokuları etkiler.
- Kas suşları: Aşırı kullanım, boynunuzun arkasındaki kasların gerilmesine neden olabilir. Boynunuz bilgisayar ekranına doğru çevrilmişken bütün gün masanızda oturmak kadar basit bir şey bile boyun kaslarınızda bir zorlamaya neden olabilir.
- Sinir sıkışması: Boynunuzda fıtıklaşmış bir disk varsa, omuriliğinizden çıkan sinirler sıkışabilir. Bazı durumlarda sinir ağrısı, ağrının boynunuzdan ellerinize ve parmaklarınıza kadar uzandığı bir durum olan “radikülopati” ile sonuçlanabilir.
- Eklem dejenerasyonu: Vücudunuzdaki herhangi bir eklem yaşa bağlı erozyona açıktır ve boynunuz bir istisna değildir. Osteoartrit gibi durumlar da boyundaki omurlar arasındaki kıkırdağı azaltabilir ve bu da orta ila şiddetli ağrıya neden olabilir.
- Hastalıklar: Bazı hastalıklar ve rahatsızlıklar romatoid artrit, menenjit ve hatta kanser gibi boyun ağrısına neden olabilir.Manuel tedavi ile boyun ağrısının tedavisi:Manuel terapi, boyun ağrısının, boynunuzun sertliğini azaltmak ve hareket aralığını iyileştirmek için tasarlanmış özel tekniklerden oluşan yaygın bir tedavi yöntemidir. Omurga manipülasyonu yüksek hızlı bir manipülasyonu içerirken, omurga mobilizasyonu hareket aralıklarında daha sınırlı teknikler içerir. Yüksek hızlı boyun manipülasyonu yapmadan önce, inme gibi nadir ancak ciddi komplikasyon riskini azaltmak için omurgada altta yatan tıbbi durumu göz ardı etmemek önemlidir. Fizyoterapistlerimiz ayrıca boynunuzdaki kasları ve dokuları inşa etmeyi, güçlendirmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan hedefe yönelik egzersizler,
buz ve ısı terapileri, elektrik stimülasyonu veya ultrason dahil uygun gördüğü tedavi modalitelerini tedavi planınıza ekleyebilirler.
cihatseyrek
Hastalıklar
COMMENTS: Yorum yapılmamış