Kinezyolojik ve Rijit Bantlama
Eklem problemlerinde fonksiyonu arttırmak-ağrıyı kesmek,kas ve diğer yumuşak doku problemlerinde de desteklemek-ağrıyı kesmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için kullanılan kinezyolojik bantlama yöntemi özel eğitim gerektiren bir manuel terapi yöntemidir.
Sıklıkla sporcu ve ortopedik rehabilitasyonunda kullanılan yöntem çok hızlı iyileşmeye ve hastanın şikayetlerinin azaltılmasına imkan verir.hiç bir ilaç içermeyen özel bantlar manuel terapistler tarafından eklem ya da doku istenilen pozisyona getirildikten sonra o pozisyonun korunması ve tedavinin etkinliğinin sürdürülmesi amacıyla uygulanır.
Kinezyolojik bantlama teorik olarak, cildi yukarı kaldırıp deri ile kasların arasındaki boşluğu arttırmakta ve bölgede oluşan basıncı hafifletmektedir. yaralanma bölgesinde azalan basınç kan dolaşımının artışı ile sonuçlanır ve böylece lenfatik drenaj oluşur. dolaşım sisteminde yaratılan bu etki yaralanma bölgesindeki gerginlik ve hassasiyetin giderilmesinin yanında bölgede deri altında var olan ağrı reseptörlerinin uyarılmasını da önler, böylece ağrısız hareket etme imkânı sağlanmış olur.
Kinezyolojik bantlamanın etkileri
Kinezyolojik bantlamayı tedavi planımıza dahil etmenin en büyük avantajlarından bazıları şunlardır;
- Ağrıyı hafifletmek: ağrı reseptörlerini bloke ederek, beyniniz etkilenen bölgeden acı verici mesajlar almaz ve sonuç olarak kaslar gevşer.
- Şişliğin azalması: kinezyolojik bantlama, cilt ve altındaki dokular arasındaki basıncı sınırlandırarak şişmeyi azaltmaya yardımcı olur.
- Dengeleyici eklemler: kinezyolojik bantlama, bu eklemlerin stabilize edilmesi ve desteklenmesine yardımcı olur.
- Skar dokusunu yöneltme: kinezyolojik bantlama, skar dokusuna çok ihtiyaç duyulan bir esneme sağlayabilir.
cihatseyrek
Genel, Tedaviler
COMMENTS: Yorum yapılmamış